Mandle, vlašské orechy, makadamové orechy. Akékoľvek oriešky sú pre ľudský organizmus zdrojom mnohých prospešných živín, ktoré pomáhajú udržovať telo aj trávenie fit. Ideálne je konzumovať ich v surovom stave, ale ani v koláčoch či iných jedlách rozhodne nie sú na zahodenie. Napríklad také mandle sa dajú konzumovať vo forme mandľového masla.
Arašidové maslo s mierou
Maslá z rôznych druhov orechov sú súčasťou zdravej kuchyne najmä v krajinách za morom, v USA a Austrálii. Na pultoch naši predajní najčastejšie môžete nájsť arašidové maslo. Hoci, zaradiť tento výrobok medzi produkty z orechov je diskutabilné. Arašidy totiž nepatria medzi orechy, ale strukoviny. Navyše, nerastú na stromoch ako ostatné orechy, ale pod zemou. To by však až tak nevadilo na rozdiel od faktu, že podiel tukov v arašidoch nie je pre ľudské telo zrovna ideálny. Občasná konzumácia arašidov a produktov z nich by vám však nemala ublížiť, väčšia dávka ako 2-3 polievkové lyžice arašidového masla 2-3krát za týždeň by však pre trávenie niektorých mohla byť priveľkou záťažou.
Mandľové maslo je prospešnejšie
Oproti arašidovému je mandľové maslo predsa len o stupienok vyššie. Je tvorené kombináciou telu prospešných tukov a má v sebe veľký podiel bielkovín a vlákniny. Je tiež zdrojom vápnika, ktorý telo vstrebe v oveľa väčšej miere ako vápnik z kravského mlieka. Okrem toho ale obsahuje aj horčík, zinok, draslík, riboflavín a vitamín E. Práve kvôli „Ečku“ by sa mali mandle konzumovať a spracovávať spolu so šupkami, ktoré obsahujú najviac tohto vytamínu. Svojim zložením toto maslo pomáha nie len pri chudnutí a udržiavaní zdravej hmotnosti, ale pôsobí aj ako odbúravač únavy a stresu. Mandľové maslo má dostatok kalórií samo o sebe, preto je doň zbytočné pridávať akékoľvek iné látky, napríklad cukor. V bio kvalite je to to najlepšie, čo môžete na trhu dostať.
Jednoduchý výrobný postup, vysoká kvalita
Znie to možno trošku neuveriteľne, ale jedno z najlepších mandľových masiel sa vyrába na Slovensku. Bio mandľové maslo od Powerlogy sa vyrába z pravých Sicílskych mandlí v bio kvalite a bez prídavkov cukru. Výrobný proces prebieha celý na Slovensku podľa osvedčených postupov. Mandle sa najskôr namočia, potom vysušia a upražia pri nízkej teplote. Po upražení sa nasekajú a pomelú na konzistenciu pripomínajúcu hustú pastu. A to je takmer všetko. Výrobok sa už len dochutí morskou soľou a posekanými mandľami, ktoré zabezpečia príjemnú chrumkavosť. Produkt bol ocenený zlatou hviezdou v prestížnej svetovej súťaži v hodnotení kvality a chuti produktov Great Taste Awards 2016 v Londýne.
Do akých pokrmov môžete mandľové maslo pridať?
Mandľové maslo je vďaka svojej neutrálnej chuti vhodné na prípravu studených aj teplých pokrmov a slaných aj sladkých jedál. Bez obáv ním môžete nahradiť klasické maslo vo všetkých prípadoch, kedy ho používate. Hodí sa do varenia aj pečenia, na zahusťovanie polievok aj na zmiernenie štipľavej chuti. Mandľové maslo môže byť skvelým základom raňajok alebo olovrantov. Zaujímavú kombináciu chutí ale vytvorí aj pri konzumácii s hranolkami.
Tip: Chutné mandľové maslo a ďalšie kvalitné produkty nájdete v ponuke Powerlogy.com.
Ahojte, som admin Fit žena, surfujem pre Vás internetom a prinášam tie najzaujímavejšie témy a články z oblasti zdravia a fitness štýlu. Niekedy vytvorím aj niečo z vlastnej hlavy a skúseností, pretože aj ja som jednou z Vás, snažím sa žiť zdravo a byť fit, s pozitívnym pohľadom na život. OBĽÚBENÝ CITÁT: "Fitness nie je o tom, byť lepší ako ostatní...ale byť lepší od toho, aký si bol včera..."
feb 19, 2023 0
dec 03, 2022 0
nov 08, 2022 0
okt 02, 2018 0
dec 03, 2022 0
nov 08, 2022 0
sep 22, 2017 0
sep 18, 2017 0