O zložení a výhodách zdravšej náhrady kakaa sme si už povedali v predchádzajúcom článku o superpotravinách. Na úvod teda len rýchle zhrnutie: Karob sa v porovnaní s kakaom vyznačuje oveľa menším podielom tuku. Radí sa tiež medzi nízko-kalorické potraviny. Je prirodzene sladký, obsahuje bielkoviny, minerálny a vitamíny skupiny B.
Nás, milovníčky čokolády, tento zázračný hnedý prášok natoľko nadchol, že sme sa podujali zozbierať a vyskúšať niekoľko receptov s jeho využitím. Akýkoľvek obľúbený fit dezert posuniete na novú úroveň, ak kakao nahradíte karobom a súčasne znížite alebo úplne vynecháte podiel sladidla. Takto sa darilo nám.
Ingrediencie: 1 šálka kešu orieškov
½ šálky vlašských orechov
2 šálky datlí
1 šálka karobu
2 väčšie banány
4PL mandľovej pasty
5PL medu
½ šálky kokosu
Postup:
V mixéri rozdrvíme datle, kešu oriešky, vlašské orechy a polovicu karobu. Masu utlačíme na dno menšieho plechu ideálne vystlané fóliou a vložíme do mrazničky.
Na “plnku” pomixujeme banány, zvyšný karob, med a mandľovú pastu. Zmes natrieme na stvrdnutý orechový základ, posypeme kakaom a nechéme stuhnúť v mrazničke.
Ingrediencie: 1 šálka vlašských orechov
2PL kokosového oleja
1PL medu
4PL karobu
2PL prášku Caro
½ šálky vriacej vody
Postup:
Kávovinový nápoj zalejeme horúcou vodou. Všetky ingrediencie dáme do mixéra a mixujeme do hladka. Hustotu si môžeme ľubovoľne upraviť pridaním kvapky vody alebo orechov. Nátierka je vhodná ako zdravá náhrada obľúbených orieškových a nugátových nátierok s vysokým množstvom nezdravého tuku a cukru.
Ingrediencie: 400g jemného tvarohu
3 vajcia
3PL karobu
3PL mletých mandlí
1 šálka kokosu
1PL medu
Postup:
Na cesto zmiešame 150g tvarohu s karobom, mandľami a žĺtkami. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zmiešame s pripravenou masou. Cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme približne 15 minút na 180°C. Cesto si po upečení opatrne zrolujeme spolu s papierom, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť.
Na plnku zmiešame zvyšný tvaroh s kokosom a medom. Všetko spolu vyšľaháme.
Cesto opatrne rozvinieme, natrieme plnkou a rolujeme. Tento krát už, samozrejme, bez papiera na pečenie. Roládu môžete obaliť v kokose.
Ahojte, som admin Fit žena, surfujem pre Vás internetom a prinášam tie najzaujímavejšie témy a články z oblasti zdravia a fitness štýlu. Niekedy vytvorím aj niečo z vlastnej hlavy a skúseností, pretože aj ja som jednou z Vás, snažím sa žiť zdravo a byť fit, s pozitívnym pohľadom na život. OBĽÚBENÝ CITÁT: "Fitness nie je o tom, byť lepší ako ostatní...ale byť lepší od toho, aký si bol včera..."
apr 30, 2017 0
nov 20, 2015 Komentáre vypnuté na Jesenné jablkové palacinky
sep 28, 2015 Komentáre vypnuté na Mascarpone Brownies
júl 06, 2015 Komentáre vypnuté na Avokádovo banánové brownies
júl 05, 2015 Komentáre vypnuté na Ovsené lievance